2011. március 28., hétfő

Komplettálás

Komplettálás:
6-7 hó: olaj, , hús, száraz rántás
Száraz rántás, amikor csak simán a főzelékbe keverjük. Nedves rántás, amikor az olajon megfuttatjuk a lisztet. Csecsemőknél a szárazat alkalmazzuk, hogy az olaj értékes anyagai megmaradjanak, és az esetleges forrásnál kialakuló rákkeltő anyagokat elkerüljük.
Liszt: kukoricaliszt, rizsliszt. A legújabb szemléletek alapján célszerű már 5-7 hónapos kortól glutént is adni. A vizsgálatok azt igazolták, hogy kevesebb lisztérzékenység fordult elő, ha korábban kapták, mint 8 hónap, így már azt javasolják, hogy 6 hós kortól használjunk búzalisztet is, vagy egyéb gluténtartalmú dolgot. Pl.: 7 gabonás tejpép 6 hótól adható.
Hús: baromfihúsok elsősorban. Hal 7-8 hótól adható, de elsősorban tengeri hal. Az édesvízi jobban allergizál.

Tojás: tojássárgája 9 hónapos kortól, a fehérje azonban csak egy éves kortól adható
Húskészítmények sorrendje: sonka, párizsi, virsli, stb

Tejtermékek sorrendje: pl.: kefír, túró, joghurt





További részletek a csecsemőtáplálás fejléc alatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése